Scheidingsmediation

Goed geregeld gescheiden

Jullie duurzame relatie staat op spanning. Eén van jullie heeft een zware beslissing genomen en de knoop doorgehakt. De scheiding is of lijkt onvermijdelijk. Jullie leven staat volledig op zijn kop. Er rijzen vragen op, bijvoorbeeld: wat moet er geregeld worden, hoe gaat dat straks met de opvoeding van de kinderen, hoe ziet het financiële plaatje eruit voor de toekomst, kan de eigen woning worden overgenomen of moet deze toch verkocht worden, hoe gaat het straks met de aangifte inkomstenbelasting. 
 
Het niet weten of begrijpen waarom jullie zijn beland op dit punt, kan boven de andere vragen hangen waardoor onderlinge afspraken maken lastig wordt. Door jullie hierin te begeleiden zal het scheidingsproces dragelijker voor jullie te doorlopen zijn en komen er duurzame afsrpaken op papier. Ik kan jullie van A tot Z begeleiden in het scheidingsproces, maar als jullie alleen behoefte hebben aan het scheidingsconvenant dan is dat ook mogelijk. 

Aanvullende diensten die ik aanbied voor gescheiden mensen zijn coaching na de scheiding en helpen bij de aangifte inkomstenbelasting of het aanvragen van toeslagen.

Relationele conflicten @Claudia van Braak

Samen op zoek naar de beste oplossing

Goed geregeld gescheiden: zonder scheidingsbegeleiding 

Speciaal voor als jullie geen minderjarige kinderen hebben én jullie er al over eens zijn dat de relatie geen toekomst meer heeft. Jullie willen samen scheiden met behulp van een mediator, en dat willen jullie goed geregeld hebben.

Hoe werkt het? In een intakegesprek inventariseer ik samen met jullie wat er bij jullie scheiding geregeld moet worden. Jullie geven aan welke afspraken in het convenant vastgelegd moeten worden. 

Vervolgens leveren jullie alle benodigde financiële gegevens aan. Ik stel een concept-convenant op en nodig jullie vervolgens uit om deze aan de mediationtafel te bespreken. Als jullie akkoord zijn met het convenant maak ik een teken-afspraak met de advocaat of notaris, afhankelijk van jullie soort relatie. De advocaat of notaris vervolgd samen met jullie het eindtraject waardoor jullie ook voor de wet uit elkaar zijn. 

Goed geregeld gescheiden: met scheidingsbegeleiding 

Jullie gaan scheiden en hebben minderjarige kinderen, of jullie willen goed begeleid worden door het scheidingsproces, of het maken van onderlinge afspraken lukt jullie niet. Wat de reden ook mag zijn, met scheidingsbegeleiding is er ruimte voor het bespreken van jullie zorgen en wensen. Jullie kunnen na de scheiding je eigen toekomst starten, wetende dat jullie goede afspraken hebben gemaakt met elkaar.  

Hoe werkt het? In een intakegesprek inventariseer ik samen met jullie wat er bij jullie scheiding geregeld moet worden. Samen bespreken wij waar jullie het met elkaar eens over zijn en waar jullie het met elkaar oneens over zijn.

In een 4-tal mediationgesprekken komen jullie wensen, zorgen en afspraken voor het ouderschapsplan en het scheidingsconvenant tot stand. In deze fase leveren jullie ook alle benodigde financiële gegevens aan. Ik maak op basis van de gesprekken en de financiële gegevens concepten van het ouderschapsplan en het scheidingsconvenant.   

In het eindgesprek bespreek ik met jullie de concepten en informeer jullie over de uitwerking van de gemaakte afspraken. Als jullie akkoord zijn met het convenant maak ik een teken-afspraak met de advocaat of notaris, afhankelijk van jullie soort relatie. De advocaat of notaris vervolgd samen met jullie het eindtraject waardoor jullie ook voor de wet uit elkaar zijn.