Past mediation bij jullie

Past mediation bij jullie

Mediation is gebaseerd op vrijwilligheid van jullie als de deelnemers. Het mediationproces kan op elk gewenst moment door (eén van) jullie worden stopgezet.

Mediation is commitment. Het mediationproces is succesvol als jullie je volledig inzetten. Dit is mogelijk omdat mediation een veilige setting biedt om samen in gesprek te gaan.

Mediation draait om zelfbeschikking. Bij mediation nemen jullie zelf beslissingen om het probleem op te lossen. Pas met jullie handtekeningen eronder zijn de gemaakte afspraken bindend.

Gesprekken vinden exclusief plaats tussen de deelnemers en de mediator. Niets van de gesprekken die gevoerd worden zal worden gedeeld met anderen, mits jullie daar als deelnemer wel de behoefte aan hebben.

Dit zijn de kaders van mediation

De vrijwilligheid en de vrijheid om in een veilige en vertrouwde setting tot overeenstemming te komen.

.

Mediation biedt uitkomst voor allerlei conflicten.

Conflicten waarbij je dacht dat dit alleen via de rechter tot een oplossing kon komen. Conflicten tussen zakenpartners, conflicten tussen werkgever-werknemer, conflicten tussen werknemers onderling en in de familiaire sfeer. Zolang er bij jullie de wil is het conflict op te lossen en samen het gesprek aan te willen gaan, past mediation bij jullie.

Samen op zoek naar de beste oplossing